sejarah

Sekali lagi syukur...


.
.
.
assalamualaikum

 



TAHNIAH  buat 31 skuad dalam barisan KLM 12 atas kemenangan
bersemperna Pertandingan Kawad Formasi IPGMKPT 2011 !



 

Syukur atas limpah kurnianya, lebih kurang sebulan selepas pentauliahan pangkat, kita berjaya membawa pengakap satu langkah ke hadapan. Dengan moto Buat Habis Baik dan komitmen serta semangat kalian, ternyata kemenangan yang julung kalinya ini amat berbaloi-baloi :)



Terima kasih buat ketua pelatun, Ahmad Ilmi Abu Bakar atas tunjuk ajar dan kata-kata semangat yang tak lekang di bibir. Ternyata sifat kepimpinan tu terserlah dengan jayanya. Untuk kawan-kawan semua, ieja, bie, lieya, sekawan merah, azwan, epul, haziq, din, illey dan semua la, tahniah tau!! harap lepas ni ukhwah kita terus terjalin walaupun kursus Pengakap ni dah tamat :)


Entri berkaitan sila TEKAN SINI








35 comments:

adwafarahin said...

tahniah!

ZWAN SABRI said...

wah! hebatla depa.. tahniah2.. ;)


MySuaraBlog: Sebab2 Kenapa Tiada Sesiapa Yang Membantu Budak 2 Tahun Yang Digilis Di China

Umie Artoqiemie said...

perghhh dapat hadiah.. tanak share ngan aku?

Rtp Farra Arisha said...

kejayaan yang sepantasnya dihargai dan dirai dengan megah!! :')

amna said...

MISS.ADWA: tq awak :)

MR.ZWAN: alhamdulillah, syukur rezeki Allah

MISS.UMIE: mai la dtg cheras. i treat u ribena dlm hamper ni ^^ hihi

MISS.RTP.FARRA: syukur rezeki-Nya. tak sangka akan dapat johan :')

sleeping_maniac90 said...

walawehhhh dpt hadiah tuh..
nak!!! hahahaha

amna said...

MISS.MANIAC90: hadiah yang perlu dibahagikan kepada 31 orang skuad :) yeaah!

azalia hjsalleh said...

nak hamper jugakkkkkkk

jeBateja said...

pehhh...pengakap terer mcm tu sekali...hebat...hebat

Addin said...

congrats ! berkat latihan selalu . :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Thaniah amna.. ^_^

amna said...

MISS.AZALIA: mai mai, kita share togther2 :)

MR.JEBATEJA: alhamdulillah, tak sangka dpt kalahkan kehebatan KRS

MISS.ADDIN: syukur, latihan seminggu dan hasilnya memberansangkan.

SIS.LILY: thanks kak. rezeki Dia

rara pinkmafia said...

tahniahhhh akk xreti nk kawad =)

amna said...

saya pun fail kawad2 ni. syukur berkat tunjuk ajar ketua pelatun, walaupun seminggu boleh kuasai kawad farmasi *ada gak kucil2 sikit lupa..

eLL said...

hadiah lebih besar daripada tuannya

amna said...

SIS.ELL: hadiah tu kena bahagi dengan 31 ^^ hehe kiranya cukup okay dah tu kekeke

ain dzaya said...

waooo..tahniah dear!

dhiera said...

wah... tahniah!!!

qlah said...

tahniah dear... ;D

dill said...

sila kongsi hamper ngan dill. hep!

dill.

merahitujambu said...

bestnya kawad kaki..lama x kawad kaki..tahniah

amna said...

MISS.AIN: tq

MISS.DHIERA: tq

MISS.QLAH: tq

MISS.DILL: boleh2! mai cheras :)

MISS.MERAH: huhu, ni pun first trial kawad formasi ^^

Wanie said...

wah, pengakap pun ade kawad ye..hebat la, dulu join pengakap jugak, tapi pengakap kat skolah tu mandom je, xde pun pertandingan kawad..

congrates ya :)

Zul Fattah said...

fulamak.. memang kot.. tahniah yup.. hehe..

Papa Mifz said...

Papa mifz x minat kawad2 nih..huhu

anyway tahniah k ;-)

ILA HonEyBuNNy said...

hebat.....hehe..

tahniah syg...nak hamper tu...heheh

ABU said...

wah tahniah.. pasni bolh la ajar orng berkawad..kiri kanan kiri, kiri kanan kiri..hehehe

YOUsoF said...

Tahniah! Kami tumpang gumbira..


Masa sekolah masuk kadet polis je, tu pun dah sangat syiok sebab dapat merasa guna M-16 dua kali.. ;D

amna said...

MISS.WANIE: kalau ikutkan pengakap ni lebih ekpada khidmat masyarakat n perkhemahan.. tapi sbb di bawa unit kokurikulum di kampus, kena juga sertai pertandingan ini :)

MR.ZULFATTAH: terima kasih, rezeki berpihak kepada kami

MR.PAMIFZ: saya juga! tapi bila dah join best la pamifz. tak caya, suh mifz join besar nnti :)

amna said...

MISS.ILA: jom2, kita share makan dgn blogger2 :)

MR.ABU: kawad asas mungkin boleh, tapi utk ajar formasi agak kecelaruan karang =.= kikiki

MR.YOUSOF: wah, dapat pegang M16. skrg masuk PLKN je dah boleh rasa semua tu kan.. untung..tq :)

najihah sahami said...

waa..mesti terer kawa nih!

tahniah!

amna said...

MISS.NAJIHAH: sederhana je. berkat kesungguhan kawan2 ni boleh jadi juaga. syukur :)

iMBobo said...

tahniah umna :) teringin rasanye nk pakai uniform tu :)

amna said...

MR.BOBO: huhu. terima kasih. kalau nak pakai ke la join pengakap.. leh beli n buat koleksi ^^

YOUsoF said...

Untung².. Pengalaman tu yang mahal kan..