sejarah

Larian 1M


assalamualaikum


Larian 1 Malaysia bersempena kempen 1 murid 1 sukan telah disokong
bersama kesemua 24 buah IPGM di Malaysia. Nah, ambil kau pendaftaran
seawal jam 0630am-0700am! Ini telah menyebabkan geng serumah aku tak
dapat tanda kehadiran & kini bersiap sedia menerima LAM-PT Isnin ni.
(surat amaran atas gagal hadir ke mana-mana aktiviti kampus)


 Lambat 10 minit pun Xde kompromi oleh pihak pengurusan.
Hampeh betul, ni semua pasal lewat bangun pagi tadi
(bukan lewat, tapi ntah cmne pendaftran tu boleh AWAL)


 Larian 1 Malaysia ini telah dijalankan sekitar kawasan Kampus.
Lebih kurang 2 KM juga la... walaupun sekadar berjalan sepanjang ‘larian’,
keluar juga peluh halus sekitar muka ni. Psst, semua orang jalan ok ^,^

 akhirnya tiba ke gerbang tamat.. alhamdulillah..

lepas lari, sempat lagi pekena sarapan kt mamak's
itu la first time aku masuk je kedai ni & nampak ramai gila dak semaktab

padahal di maktab tadi penganjur dah sediakan mineral & roti untuk peserta
(menu di atas ni kawan sebelah yang makan, aku roti telo je..)


p/s : rekod larian yang bermula dengan berjalan dan berakhir dengan berjalan..
*koleksi gambar dari Telefon Tangan sahaja ^.^ 

36 comments:

Aisyah Aina said...

ni buat larian...berjalan je lebih :D

Maii Yusre said...

wahhhh..bestnya pekena teh tarik!

amna said...

MISS AISYAH : hehe.. tahu takpe. sbb tiada pun hadiah utk pelari terbaek atau memenang 1-3 ^^''

MISS MAII : haha, minum b4 lari n after lari tu.. risiko pelbagai penyakit tau minuman tu..

emy'n said...

xbest pon.. haha..

Addin said...

wahhh makanan tu menarik perhatian ! haha :)

Papa Mifz said...

pendaftaran di awal kan...alasan ke apa nih...hehe

mykhalis said...

jalan 2km.. habis buang lemak tambah lemak semula dengan segera..wahaha

amna said...

MISS EMY : haha

MISS ADDIN : sangat3.. menambah TENAGA yang hilang. padahal meningkatkan lagi kadar kolestrol :P

MR. PA.MIFZ : pendaftaran tu sangat awal. padahal larian hanya akan bermula seLEWAT 8.30 pagi -.-''

MR. KHALIS : keh3. tak dinafikan. tapi bukan selalu pun dtg mamak's. semester ni baru sekali ^,^

apik pehe said...

hehehe..haaa..buat aper la sampai bangun lewat..haishhh

chuu muqhlis said...

huwaa., dah lame tak berlari xD

amna said...

MR. APIK : bangun dah awal (5.30am) tapi kena lepas trafik jam b4 sampai kampus (kununnya..) ahaha

MISS CHUU : la, awatnya.. patut ikut saya larian sekampus tadi ^^

WidadCutieyGirlZ StorY said...

gamabr paling atas tu..bangunan nyer macam aku pernah lihat lah..hahah..

aik ni larian ker..jalalarian...heheh

apik pehe said...

hahaha..trepik jem yer..apik paham apik paham..hahaha

ABU said...

suka gambar paling last hahaha

amna said...

MISS WIDAD : hahaha.. bangunan pntdbiran IPTek tmpt akak kau dulu ^^

MR. APIK : takde la jam sgt, cuma kena redah trafik light ^^''

MR. ABU : itu penambah kolestrol!!! hahaha.. baik lagi kalau makan sayuran n buah2an :)

lilypelangi said...

bestnye korang~

pelangi rindu time sekolah . huhu

Bella Bell said...

saya pon berjalan je sebenarnya.. tak berlari langsung.. hahha!!~




^^

NUR said...

wah.. dah lari2 makan nasik lemmak pula ye?.. huhuhu.

amna said...

MISS LILY : best mmg best, tapi disiplin dia tak tahan tu.. buat kesalahan sikit mcm2 dibeng.. sob3x

CIK BELLA : huhu.. sbb tiada hadiah terbaek tu yg masing2 duk berjalan tu :D

MISS NUR : ada kawan teringin nak makan nasi lemak kt mamak's tu. lagipun bukan selalu ^^''

Fyqa said...

waaa mkananye trus naek lemak nnti. hikkk

amna said...

MISS FYQA : haha.. tau takpe. buang lemak tambah lemak lagi ~.~ keh3~

bunga said...

bunga suker main lontar peluru..ehhee..

nelly said...

jom lari !

NzA said...

awalnya........

apa pn seronok cz kt sini larian dlm pokok kelapa sawit....

Rohaizam Rosli said...

waaa sedapnya la nasik lemak tuh....

tia @ Ini Kisah Tia said...

tertarik dengan makanan tu aje . heheh

♛ Azie Azra ♛ said...

ciannye..hihi..tape biar badan sihat..rajin2 la bersukan ye *pdhl cik azie pemalas giler*

ain revival said...

hehe..pertama kali pegy kdai mamak ek..ain dah beratus kali kot..selalu lepak~kui3

アヌム ちゃん said...

mcm best je..huhu

DiriKu said...

fuh...rindu masa sekolah T.T

nabihancakap said...

haha buat larian bakar kalori. makan nasi lemak tambah kalori. cewah!

amna said...

MISS BUNGA : mesti cik bunga ni seorang yg kuat kan.. saya tak pernah sekali pun berkecimpung dlm bidang tu :'(

MISS NELLY : jom!! tu la first larian semester baru ni.. walaupun rumah depan tasik bandar, tapi hampeh x pernah jogging ^^''

CIKGU NZA : wah, mesti seronok.. di sini larian hanya dibuat di atas jalan raya 90%

MR. ROHAIZAM : sedap! mamak's homeade. eeuw.. ahhaahaha

MISS TIA : hehe.. tu la penyebab utama pelbagai penyakit. makanan berlemaksss

amna said...

MISS AZIE : huhu.. paling tak boleh bla, lambat 10 minit pun dikira TIDAK HADIR :(

MISS AIN : first time datang mamak's & jumpa RAMAI GILA dak sekampus.. ^^''

SIS アヌム ちゃん : 50% best je...

MISS DIRIKU : rindu juga.. kami di IPG pun dh mcm kt sekolah..

MISS NABIHACAKAP : ehehe.. tu la tujuan utamanya :D


TERIMA KASIH !

shahjiehan said...

yg tudung putih tu comel~ heheh

Redbloodsnow said...

teringin ler plak nk join larian gnie bagai taw. lama tak berlari..hehe

amna said...

MR. JIEHAN : alolo.. itu pula yang dilihatnya ^^ sudah berpunya tu :']

MISS ZIE : Hari tu time Perhimpunan Belia pun ada jogathon.. siap dpt tshirt free lagi