sejarah

dah buat salah pandai lari eh !!



assalamualaikum

baru beberapa minit lepas call dari rumah..
" mana boleh biar, kena hantar bengkel takut berkarat nanti lagi susah "

feh, geram tahap dewa cakap lu.. mana tak baran bila diteriak agar
segera mengambil tindakan terhadap kemalangan yang berlaku
tragedi berlaku ketika di kampus, kereta aku telah digesel oleh 'somebody'
yang parking kereta sebelah aku. dah la gesel, lepas tu tak bertanggungjawab !
mcm tu je dia lari.. nama je belajar pedagogi, tcher to be tapi bila berdepan
dengan benda macam ni tak leh handle. bukan nak g jumpa aku, deal ke cmne..

takpe takpe.. dalam minggu ni aku akan cari 'somebody' tuan punya kereta tu
aku rasa aku tau siapa, coz kejadian tu berlaku dalam jangka masa
8.00 pagi - 12.30 tengahari
( kawasan tu parking lot utk student, kalau di IPG, rate antara masa ni kelas
memang full, so kebarangkalian ada kereta lain yang berganti parking adalah kurang )
aku perasan dah hilang cat tu masa nak balik rumah, time tu baru aku perasan yang
takda kereta yang parking sebelah kereta aku ( bahagian yang calar )

so, aku nak p cari klue-klue di beberapa buah kereta produa viva putih !


p/s : kalau la tuan kau ni betul2 matang, apa salahnya datang jumpa aku personal
so, takde la aku bengang je dengan kau, siap mention kt blog ni tau dak :E


27 comments:

Aisyah Aina said...

nasib baik la bergesel je....kalau kemek lagi susah :)

dill said...

tak de sivik!

dill.

apik pehe said...

uihhh amna..sabar2..habaq mai kat apik..biar apik setel..hehehe

rara pinkmafia said...

boleh ke cr?hmm mmg lah.sllu nya kalo dorg dh geles mst larik punye lah.

WidadCutieyGirlZ StorY said...

cari jiah sampai lon]bang cacing!!! aku support ko dr belakang

Aya Akira said...

salam....
sabaq eh...
mulakan siasatan n gud luck! ^-~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

X blhlh bgitukan..klu dh buat slh..kenalah bertanggungjawab..

ABU said...

ya.. mintak ganti rugi!! :D

fifianggun said...

tulah manusia,,,,sebab takut kena bayar kot

amna said...

MISS AISYAH : kemek tidak, tapi 'luka' dalam juga, sampai ke 2nd layer :'I

MISS DILL : apa nak buat, benda dah jadi.. takpe2. plan nk repair dulu bru jumpa dia tong2 ke cmne~

amna said...

MR. APIK : apik nk settlekn kete (repair free) ke nak settle dgn empunya viva tu? :D

MISS RARA : kalau dia ngaku awal2, minta maaf mungkin boleh juga deal cmne, takde la buat org buat dose kering je sumpah seranah :( trauma bila nmpk viva putih dlm kampus :E

MISS WIDAD : hari ni dah belek 4 buah viva putih. SEMUAnya penuh CALAR.. tak tau nak kata cmne. agak semua pemandu viva putih ni suka gesel2 ape..

MISS AYA : akan ku cari. rasanya sama ada senior sem 8 or KPLI chinese

amna said...

SIS LILY : tu yang buat kita geram tu. kalau dia g jumpa cakap elok2, mesti leh settle cepat..

MR. ABU : masalahnya skrg, SEMUA VIVA PUTIH BERCALAR =.=''

MISS FIFI : takpe la, kalau mereka tak ngaku pun, mungkin xda rezeki kan. now dh appintmnt nk repair. harap2 lepas ni lebih berhati-hati :')

lilypelangi said...

orang tak bertanggungjawab memang suka lari lpas buat kesalahan .

kan kan kan ?

ain revival said...

sabar jep ek..

harap2 keta tu cpt smbuh :)

amna said...

MISS LILY : ntah la, kenapa la payah sangat nak mengaku kan..

MISS AIN : ameen, sabtu anta bengkel

shedameor said...

ape lagi, jadi detective conan la nampaknye :)

Papa Mifz said...

itu olang penakut...sudah langgar xnak bertanggungjawab...huh...

aleen aiden said...

yeah,cari smpai dapat!hu3

amna said...
This comment has been removed by the author.
amna said...

assalam

MISS SHEDAMEOR : dah mula sejak awal pagi tadi. datg2 kampus terus cek sebuah demi sebuah viva putih yg parking sana "D

MR. PAPAMIFZ : tak tau nak kata apa, yang penting skrg kena makeover balik
(duit duit duit)

MISS ALEEN : insyaAllah. mau dia bayar ganti rugi 50% kalau betul la dia suspek yang dicari-cari~

kesengalanyamat said...

jia ku syg bnyk2 bersabar k...... <3 u

amna said...

CIKIQA : puas bersabar dah ni. skrg rasa pasrah je. nak p bengkel repair pastu tong2 dgn kawan serumah ;'(

kesengalanyamat said...

jia bwk kete ap??

amna said...

CIKIQA : gen2 abah aku. dh duk rumah sewa ni payah nk gerak sana sini ;'I

Redbloodsnow said...

ishh...tak leh lah camtu kan. dh calarkan keta org...kena la bertanggunjwp.

saba je la ek yunk :) maybe dia lupe kot :D

amny said...

Mcam2...hahhah,,,sbar je la taw..jehehhe

amna said...

MISS RED : saya terima seadanya. nak g jumpa owner kerete pun dah malas sbb tak tau mana satu (x mau tuduh sbrgan sbb bukti xkukuh)

MISS AMNY : ehehe.. saya redha seadanya ^^