sejarah

a year heaven

assalamualaikum

siryesli aku dah mula tumbuh jambang duduk kt rumah time cuti semester ni
hari-hari asyik ulang rutin yang sama, serupa, tak berubah.. bole kata nak naik jenuh pun


tak sabar rasa nak mulakan semester baru !!
padahal excited nak masuk rumah sewa je pun.. 
ni la kalau dah jdi senior / beso ape orang kata 'dewasa ???'

ok, naik ni aku dah tak duduk ostel lagi. nak tak nak aku kena terima kenyataan bahwa
aku telah ditendang sekuat hati oleh penyelia asrama 
*atas sebab musabab yang positif r

nah sedikit info berkenaan 'rumah sewaku syurga sementara ku' : 

- unfurnished
- 3 bilik 2 bilik air
- satu dapur & balkoni siap
- sekitar tasik permaisuri
- 7 minit ke kampus
- 15 minit ke TESCO, JUSCO
- kadar sewa rm900 per month
- duduk 7 orang kowt !!


 korang ada pernah nampak apartment nih ??

 maintenance dia tiap bulan mahal kot, tu sebab sewa sampai 9 rat
kemudahan lain, mini market, saloon, cafe, pool, playground, car park


p/s : 20 tahun tu kira dah dewasa ke tak ?? rasa mcm tak cukup matang utk urus bil-bil sume ni -.-'' 

12 comments:

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, manyak mahai la itu sewa umah.. zwan sewa umah kat sungai petani, fully furnish and x payah bayar bil ayaq n elektrik tp rm500 jer..

MySuaraBlog: Jom tonton KONGSI kat sini!!!

airul_chobits said...

hai housemate!! hehe..kite semua dah dewasa sebenarnye..tetapi still tak berpengalamn tuk menjadi seorang dewasa yang sejati..cehhh..takpe2, pasni kite same2 belajar tuk menuju ke arah itu ye..semoga kite happy selalu di syurga sementara kite tuh =)

amna said...

mr. zwan : tak payan bil ?? makaih.. untung la wan. kt sini rate dia 800-1000 la wan. ada yg fully furnish dapat 900 tapi lagi senior dah kebas dulo ~.~''

airul comey : ok. housemate, semoga kita dapat hidup dalam syurga sekwan yer. muuah! c u next saturday ^^

cik husna said...

jia : sy da g tejun dalam itu kolam renang masa awal cuti aritue.hehe..best!~

amna said...

husna tcer to be : ngape tak ajak?? huwaa.. korang duk level 10 kn? siap basuh rumah kemas barang semua ke??

dill said...

tujuh orang, kire okay la. kalau sorang, mati kering la jawabnye. hehe

mula2 mungkin tak biase nak organize. lame2 akan okay. trust me :)

dill.

Cik Ezy said...

blh than mhal jgk umh 2..
ok la 3 bilik 2 bilik air..

amna said...

miss dill : thanks utk pesanan tu cik dill. insyaAllah akan cuba lakukan yg terbaik utk rumah & housemates nanti ;')

cik ezy : kt area ni, yg ni paling mahal tpi dsebabkan PALING DEKAT dengan kampus, kami pun ambil tanpa fikir panjang.. ^^''

tia @ Ini Kisah Tia said...

huyoooo ! bestnya amna .. macam mewah je Tia nengok ;)

Tia Tak Berlenggang Bila Blogwalking

chenthagila said...

mahal. tapi stended la kot apartment kat kl harge mcm tu. huhu.

amna said...

miss tia : yg ni bukan kira mahal dah, kalau nak ikut semua tmpt rate dia sama just yg ni 'baru' sket dr yg lain~

miss chenta : aah. mahu tak mahu dah kena tinggal luarkan. mahal tak mahal la.. huhu2~

misZZ Fyyee~ said...

woow..biar saye bgtwu ap nme die~ ngeehh!