sejarah

first time nih..

assalamualaikum

Tarikh : 22 April 2011
Hari : Jumaat yang Berkat
Masa : 3.00 pm – 4.00 pm
Tempat : Bilik A5, IPGM.KPT, KL

TADI  AKU  SELESAI  MICRO-TEACHING  !!



selesai set induksi dan pembukaan, aku pun start mengajar. malangnya, disebabkan gugup yang tak tahu dari mana datangnya telah menyebabkan aku tersyayuul nak ngaja tadi. first time nih !! mula nampak mcam berani, duk borak dengan murid sekali start bicara kantoi salah sebut.. 
okay, disebabkan time mikro-teaching ni manusia yang jadi murid-murid cuma lah kawan-kawan sekelas aku, nampaknya mereka faham. tapi ada juga yang duk tanya apa tu KV+KV. ades, daripada tak nampak jadi jelas pulak. nak tak nak terpaksa 'cover' balik istilah tu. hohoho.. 
encik : 'kv + kv' tu ilmu guru, murid-murid tak perlu tahu ^^


then aku pun betulkan semula istilah tu. habis..habis.. encik pemerhati sudah perasan akan kelemahan aku di sini. wuuu, takpe, semangat-semangat !!! pembelajaran pun diteruskan dan berjalan seperti yang diharapkan. rasanya laaa.. cuma tak bape nak puas hati..



habis mikroteaching, encik pensyarah pun tegur la mana part yang elok dan perlu diteruskan, mana point yang tercicir, bahagian mana yang tak perlu & mcam-macam lagi yang perlu aku perbaiki sebenarnya. walaubagaimanapun, aku terima semua kelemahan yang ada dan JANJI aku akan perbaiki. Nak ngaja anak bangsa kowt! okaay, saya akan berusaha anak-anak. jangan risau, cikgu akan lebih prihatin dengan awak semua. PEACE ! 


p/s : terima kasih kepada kawan-kawan yang membantu tadi, kak siti, izua, amal, saiful, amir dan fariq. cikgu sayang awak.. eh, anda dan anda semua ! haha.. juga kepada team member, Syahadah :)


14 comments:

syaida farhana khaled said...

encik : 'kv + kv' tu ilmu guru, murid-murid tak perlu tahu ^^

lawak laa
hahah

lukis sendiri eh ?
guna pe ?
smart
:)

amna said...

tu dia. cmna la aku leh tersalah cakap tadi. nampak sangat NEBES ! ding dong, pasni kalau buat lg, ketuk pale~~~~
pakai 'paint' ibuk~

icebatu said...

cikgu tlg la lukis kn tuk sy jugak!

amna said...

boleh2.. saya bab2 melukis ni suka jaa. bak kertas n marker. ;P

sha said...

oo.. biasa la first time..

jom singgah komen kat blog sha pulak

amna said...

miss sha : tq. bljar daripada kesilapan :)

syaida farhana khaled said...

gila hebat !
hebat, hebat dan hebat !
nak jugak melukis guna tu, tapi susah ouh..
huk9

amna said...

mai la.. aku ajar ;D

Hdin Hafizuddin said...

perrhh...Cikgu mengajar dah.....
Gud Luck! =)

amna said...

din : situasi ni dalam latihan mengajar (micro-teaching) la din. murid2 tu pun dak kelas :')
tahun depan baru real ngajar di sekolah (praktikum sebulan)

syaida farhana khaled said...

haaa
ni yang aku nak dengaQ ni
huuuu

aku x kreatif ni
tapi t aku p belajaQ gak
heeeeee

amna said...

ana : nnti kite p kelas azreen chan. nlajaq buat doodle hebat2! eh jana pendapatan!

syaida farhana khaled said...

aa
aku setuju
setuju
hahah

aku nak jadik manager kau ah
heeee

amna said...

ha, x mau. nnti hg songlap kuntungn aku :D