sejarah

kawan ibu


assalamualaikum
 
entri kali ni tak da mengena sangat dengan ak. sekadar nak ambil pengajaran daripada kisah-kisah seperti ini. Kisahnya bermula apabila ak mula mendaftar dalam semester 3 ijazah. jadinya, nak dijadikan cerita, sorang daripada pensyarah dlm senarai mengajar tu adalah Tn. Hj. Yahya.

first week lagi, ak dah balik rumah hujung minggu. hahaha, sronok betul. lagipun, elaun tak masuk lg. kerna nak berjimat, ak pun balik la rumah. semua ditanggung BEREH ! hehehe
time kasih abah.. time kasih mak ;)

Time kt rumah tu, ak pun story mory sama mak. dah jadi rutin kot, tiap kali balik hujung minggu, ak akn melaporkan tiap perkara yg ak buat kt maktab. becok kan ? hahaha. lantak ler~ Duk borak-borak tu ak pun tersebut nama pensyarah yang dah dinyatakan di atas, termasuk BIN kepada bapanya sekalian. Then, mak ak suspect yg beliau adelah rakan sejawatan masa posting kt Kuala Penyu, Sabah masa baru-baru mengajar. Utk kepastian, ak pun cite la ciri-ciri fizikal bagai pada mak & ternyata beliau adalah kawan mak! ahakss.. KECIKnye Dunia nih kata mak :D


p/s :  pensyarah saya adalah rakan lama ibu. pengajaran yang bole diambil adalah, penting si anak melaporkan perkara-perkara yang berkaitan dirinya kepada ibu dan bapa. okaaay. mana tau, dapat jumpak semula sedare mare yg berkurun tak ketemu.. kan ?? kan ?? 
 

4 comments:

emy'n said...

amboi2.. hehe :P

Amna Jia said...

emyn : paling penting PENGAJARAN disebalik peristiwa ini. hahaha..
pasni cerita semua kt mak yer. nta ntaa dr.ramlan tu saudara kau mi :D

emy'n said...

hehe.. don't think so.. tp xtau la kalo2 yg xkenal.. ramai je yg mcm tu.. :P

Amna Jia said...

emy : hehe.. mana tau ade susur galur tok nenek moyang bagai ;D