sejarah

hostel 0oh hostel !


assalamualaikum

sekarang ni ak tengah frust gila lepas dapat tahu naik semester depan ni,
ak akan bertukar roomate. mula-mula dapat mesej dari lin (room8 lepas)
mengatakan bhawa die dah dipindahkan ke blok Tun Abdullah.
Manakala ak still di bilik dan blok yang asal. So, only roomate saje yg
terpaksa berpindah. Itu dah lah satu hal yg ak betul2 jengkel..
sbb ak betul-betul sayang kt roomate ak tu.
kiteorg dah sama-sama duduk sebilik sejak 2008 !
sejak mula-mula mendaftar kt maktab kampus teknik nih..
yaa Allah. sedihnya..

kebetulan, wakil JPP maktab ada inbox sume hostelian untuk maklumkan
berkenaan perubahan yang akan dilakukan bagi semua kolej kediaman
so, dptlah tahu dengan lebih jelas ttg senarai pelajar yg akn dibuang ostel,
ditukar bilik, mahupun blok masing-masing.

Apa pun ak tabik laa kan dengan kerja JPP nih,
sbb setidak-tidaknya senarai nama
dan nombor bilik telah diatur awal-awal lagi.
jadi, tiada masalah yg akan timbul kelak
Yang pasti, calon roomate ak tahun depan dah ak ketahui. nabilah ( bie )
welcome bie. ak senang dengan kehadiran kau disisiku untuk thn mendtg..
 finally kau terkeluar juga daripada belenggu aka krisis bernanah selama ni

then, ak juga dpt tahu yg floormate terbaek ak, diba pun dipindahkan !
memang betul-betul bengang !! leps ni sure sure la SUNYI floor ak.
so, bilik dieorg akan diduduki oleh sepasang non-muslim
habis laaa. lepas ni payah la klo nk share2 barang-barang sanitari.

okaay la, berkaca-kaca dah mata ak. malas nak tulis lagi
yang pasti, ak sangat kecewa dengan berita ni.
ngape kami yg tak pernah buat masalah tetiba dipisahkan !! 

ak sayang meggi mate terchenta !
( 2008 - 2010 )
p/s : ak nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kpd JPP sebab pisahkan kami
* thanks juga coz dak punahkan mood tahun baru ak. adioz

8 comments:

Anisa Hang Tuah said...

laaa.tak bestnye kalau tukar2 rumet..
nasib baik kat uum tak cmtu

pape pun,chill okei
(:

pemadam said...

miss anisa HT : aah. beruntung u all semua tak perlu ad problem cmni. kami pun tak tahu nape die buat semuanya padahal intake baru masuk julai nanti :[

emy'n said...

everything happen for a reason dear.. :D sangka baik je la k..

pemadam said...

emy : yelaa.. sedang belajar menerima. moga-moga semuanya lancar n lebih baik :)

Gentleman Frog said...

salam,

kan bagus dapat kwn baru

died a hero

pemadam said...

cikgu man : aah, now its coming better. skrg hanya perlu siapkan diri dan terima roomate baru dengan big hug :)

E.d.Y said...

hantar surat bantahan cepat....hahaha

pemadam said...

mr. edy : salam
rasanya sebarang bantahan tak akan dilayan melainkan tunggu semster habis :D