sejarah

flashmob !!

.
.
Assalamualaikum


Flashmob :
Perhimpunan sekumpulan manusia secara tiba-tiba di tempat awam untuk melakukan
aksi luar biasa seperti menari dan berlakon. Aksi yang sebenarnya telah dirancang dan dipersetujui
oleh kesemua ahli yang terlibat dalam persembahan ini akan dilakukan dalam masa yang singkat
(6-8 minit) dan bersurai setelah selesai. Kebiasaannya, flashmob dilakukan untuk membuat kejutan
kepada seseorang atau untuk berhibur. 


Contoh Video Flashmob : Siti Nurhaliza-Falling In Love



Gambaran para peserta Flashmob yang sedang gait berlatih
sementara menjelang hari Kejohanan Olahraga IPGKPT Ke-50
Semoga persembahan gimik kali ini dapat dilaksanakan dengan lancar & sempurna..


Terima Kasih Banyak Bro Jai  !!
 



54 comments:

teha said...

suke tgk flashmob .. awesome ! ;)

amna said...

MISS.TEHA: doakan kami dapat berflashmob dengan baik ~

NzA said...

moga segalanya brjln lancar...

amna said...

CIKGU NZA: terima kasih, cikgu. amin.. insyaAllah kami akan cuba buat yang terbaik :)

eva said...

wow!! best sgt2!! teringin nak buat sbb nak dance jugak hihihi

aiEz said...

assalamualaikum amna...

aie suka tengok flashmob...mula2 macam biasa jer lepas tu tiba2 orang menari...terkejut,memang best..hee

amna said...

MISS.EVA: sangat2! :)

MR.AIEZ: waalaikumussalam..
seronok sbb dpt bljar pergerakan yg b4 ni x pernah pun buat ^^

sha my heart said...

mcm formation yg masa sambutan hari Merdeka tu diorang buat ek?

~SaL IjOu~ said...

smoga berjalan lancar semuanya~ ^^

hassy chan said...

wahh... 1st time dgr psl flashmob..
gud luck!

ABU said...

errr.. baru tahu.. serius..flashmob..

chemay said...

tak pernah tengok lagi.
nanti suruh la sapa2 rakam.
then letak kat sini eh?
nak tengokkk
:)

H.J said...

benda baru tahu ni..haha

dhiera said...

flashmob... cantik jugak~ hehe

amna said...

MISS.SHA: yang tu more to persembahan umum. Kalau flashmob, orang tak tau menahu akan persembahan ni. xda format berpakaian. Kelainan yang jelas adalah bila ahli akan duduk dalam kalangan penonton (terabur) dan tiba2 je berdiri dan menari di tempat audience ^^ that's the most challenging part T.T huuu~

amna said...

MISS.SALIJOU: amin. insyaALLAH.. terima kasih cik ^^

MISS.HASSY: fenomena ni pun baru datang sejak 2003. Kira masih bru jugalah berbanding tari menari dgn karagrafi sume2

MR.ABU: flahsmob :) yeah.. kami di sini juga baru saja diperkenalkan. b4 ni seriously mmg x pernah tahu~

amna said...

MISS.CHEMAY: insyaAllah.. yang latihan punya ada, tapi x polish lagi. banyak kekurangan n x separate tmpt lg

MR.H.J: huhu. kami jugop baru sbln lepas tau

MISS.DHIERA: cantik! awesome

eRza farEeha said...

ari2 tgk flashmod..kt LCCT xsilap ke KLIA..tgk utube..awsome!..ahaha

syafiqakarim said...

bila tah..br2 ni...
aku tgk dekat sunway pyramid budak2
buat flashmob utk dpatakan tiket
konsert LMFAOOOOOO ?apa tah name group tu -.- hevat woi

amna said...

MISS.EZRA: aah. cool sgt kan :)

MISS.SYAFIQA: wah, that's awesome.. tpi mesti dirncang bersma tu ^^

fathiahRAIHANA said...

wah slalu tgok flashmob oversea aje. cool lah kta pn ada flashmob, heee.

iszieylyanziy said...

cool je! suka suka flashmob

teha said...

okey.. buat leklok yee syg :)

Aisyah Aina said...

first time dengar pasal flashmob.
malunya kita :P

amna said...

MISS.FATHIAH: ada bbrapa video flashmb versi malaysia.. search d utube :)

MISS.ISZ: suka jugop deh.. :)

MISS.TEHA: thanks tea ^^

DIK.AISYAH: lama x update blog kmu yaa!! hhehew.. sihat ka?? akak pun bru tahun ni dengar T.T''

Fara E's said...

a'ah , first time dengar jugak . adeh

Juliet_iRa~" said...

br 1st time dgr..wuuu

:)..

tp nice la..

qamarguyz said...

salam ziarah..
OIC..now baru jelas maksud flashmob yg sebenarnya..thanz =)

semutsengal said...

aku 1st time tengok luar punya.



Errr.

amna said...

MISS.FARA: hehe.. samo la kito

CIKGU.IRA: seronok kalau dpt involve keseluruhan persembahan.. tpi kami dpt part last2 ja.. *amatur kan.. disisih :'(

MR.QAMAR: welcome mr.qama

DIK.ABANG SEMUT: err apa? hang tgk real punya ka??

shedameor said...

goodluck :)

L said...

L xtau maktab L tahun ni ada kot ker x.. huhu

Jom baca sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

jeBateja said...

suka den tgk.....mcm kreatif jerk...cos tiba2 menari...ahakz

amna said...

MISS.SHEDA: thanks sheda :)

MISS.L: la, npanya? tu kn annual event..

MR.BATEJA: aah.. teruja kot kalau kita yg disuprise kan tu :)

adwafarahin said...

nice sgt! :)

amna said...

MISS.ADWA: nice sangat kalau dapat join semua part dalam keseluruhan persmbahan :')

.izzati liyana. said...

wahhh. mcm seronok je. teringin nk join.

amna said...

MISS.IZZATI: sangat3 seronok :) tak rugi join..

Papa Mifz said...

harap semuo nyer berjalan dgn lancar...:)

amna said...

MR.PAMIFZ: insyaAllah.. amin.tq~

zulhilmi tempoyak said...

cekgu nari gak ke..?? nak tgok...!!!! heeeee

amna said...

MR.ZULHILMI: insyaALLAH perform Khamis pagi di IPG Kampus Teknik, KL :)

schaze zainn said...

dah lama tak jenguk blog amna :)

btw, 1st time dgr flashmob ni

noob sangat =..=

amna said...

MISS.SCAZE: miss you dear.. hope to bw, but i dont hve engh tme :( see u soon k

sya hassan said...

salam akak.. dah lme tak jenguk sni.. hehe akak sihat?

btw gud luck eak akak.. :D

amna said...

MISS.SYA: alhamdulillah sihat. harap kamu juga bgtu :)
thanks sya. wish u the best on your work n life dear

Abg Stalker said...

gudluck! :D mst best.

L said...

sonoknyer.. huuuu nk buat jugak lah kat ipg L hihi

jom tambah ilmu sikit..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html

zulhilmi tempoyak said...

mmg x tgok la sbb rini br tgok komen tu. hahaha

Ihsan Arifin said...

suke tgk yg oversea punye je. yg malaysia punye cam hampeh haha

dill said...

menarik tu amna..

dill.

say to easy=) said...

menarik flashmob.suke tgk

amna said...

abg.stalker: dh habis pun. thanks abam

MR.MISS.L: sila2. kami buat gimik. sambutan jubli emas, tim.menteri pljrn datang :)

MR.ZUL: hehe.. aah la, lama x dtg sini!

amna said...

MR.IHSAN: kami buat hari tu.. org malaysia pun mampu lakukan la cikgu ehsan :)

MISS.DILL: huhuuhu

MISS.EASY: :) sama la kito~