sejarah

rayer...

 .
.
assalamualaikum




Jika kau telah banyak mengetahui pelajaran tentang hidup ini,
selanjutnya belajarlah untuk menerima semua akibat 
perbuatanmu dengan hati yang terbuka...



p/s : Keputusan untuk memulakan perjalanan pada sebelah malam tidak
seindah disangka. Nampak kesesakan kali ni lebih teruk daripada cuti aidilfitri yang lepas.

50 comments:

aiEz said...

kenderaan yg balik semula bila habis cuti raya aidiladha kali ni memang banyak.kat tempat aie kereta bersesak2 kat jalanraya...

*tu tandanya org msia dah kaya,banyak kereta bila musim cuti..hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

jem nye..cuti pendek jer kan..tu yg berpusu2 pakat balik tu..

adwafarahin said...

yeah! kete mmg byk gila smlm
adwa blk tgh hr sebaik x jam sgt

Nia Ridzwan said...

wohoo ramai jugak orang balik beraya haji ya. budak2 maktab kita ramai yang tak balik drpd yang balik.

Salam aidiladha sis ;)

NeoBalanoCarpus said...

highway menuju ke mana ni?

Fara E's said...

a'ah , mmg sesak gila -________-

amna said...

MR.AIEZ: smlm balik jem start area linggi.. then terpaksa kluar PLUS ikut LEKAS sbb trafik slowwwwwwwwwww~ :(

SIS.LILY: selalu balik b4 subuh. tapi tgk raya hari tu trafik lancar je.. x sangka kali ni 'meriah'

CIKGU.NIA: salam iduladha awak :) best of luck for this coming exam tau.. then happy holiday juger ^^

amna said...

MISS.ADWA: kalau dulu2 jem start dari tghri tpi skrg semua orang nak sampai KL malam..

MR.NEO: dari selatan ke Kuala Lumpur. area linggi, somban

MISS.FARA: siap bergesel dgn kereta lain smlm.. syukur x apa2~

NzA said...

mmg ramai org suka drive malam cz lebih sejuk.....

Ihsan Arifin said...

ponnnn ponnnn ponnnnnn !!!

DzuLagiL said...

hidup ini x slalu indah...
maka perindahkanlah ia....

onie said...

mana tak sesak,sekali balik semua balik..... :D



salam aidiladha amna <3

ILA HonEyBuNNy said...

sekarang neh keta mmg banyak kan...\\asal perayaan ja jem...tension tol..ehheh

ABU said...

jem di sana sini.. nextime bawak roti makan dgn jem barula tak boring kan hehehehe

eLL said...

hadoi, bz betul kan.

Daddylicious said...

biasalah mmg tak boleh dielakkan ikut masa siang atau malam sama jer...

AinsHa=( said...

yes, terima smua kesalahan dengan terbuka dan kebaikan dengan senyuman..ahaks...

Abg Stalker said...

sume org fkr blk mlm konon kereta kurg lg.tp sbnrnya klu nk gerak lps subuh la..:)ok ckit r.

Diyana said...

betul,saya pon stuck dekat jam,6 jam baru sampai sepatutnya perjalanan 3 jam je

budak penjara said...

raya dh abis..jalan dh x sesak..hehe

semutsengal said...

hahaha,

biasalah tuu. Allah menentukan segala.


Weh, kau still sangkut dalam jem lagi ?

ain dzaya said...

selaamt hari rayer!
rayer tak abes lagi en..hehew

jom rebut nie http://aindzaya.blogspot.com/2011/11/beloglist-ain-dzaya-earning-nuffnang.html

Rtp Farra Arisha said...

i'm too DISLIKE jika terpuruk di dalam jammed besides there's something bad happened :'(

Juliet_iRa~" said...

hehe..mmg jam kan amna..;p..

ira blk petang isnin tu ke kampus ( melaka ) siap ada kereta terbakar lagi..wuwuwu..nsb baik xda kemalangan jiwa..

amna said...

CKG.NZA: setuju.. tapi x tahan jem ni temperature kete :(

CKG.IHSAN: salam iduladha.. maaf dah terlewat 2 hari :)

MR.DZUL: insyaAllah :)

MISS.ONIE: salam iduladha juga awak.. cuti pendek pun orang balik bersesak kan..

MISS.ILA: betul tu. kalau tahu cmni jem naik bas lagi bguih.. tiduq manjang~

amna said...

MR.ABU: tu dah pasti. tapi lg baik kalau dlm bas sbb naik kete kena drive tak tahan la sambil makan kan.. :D :D

MISS.ELL: huhu.. layanzz.. kih2

MR.DADDY: selalu jalan b4 subuh.. lengang siket~

amna said...

MISS.AIN: senyum sokmo walaupun dlm jem. kena dengar halwa telinga bermanfaat dan menyenangkan ^^

MR.ABG: before subuh la bang stalker. saya selalu buat tapi hari tu nk balik cepat :(

MISS.DIYANA: fuh, siang ke tu?

amna said...

CKG.BUDAK: haha.. kt cheras x kira perayaan pun jem manjang cikgu :) huhu

MR.SEMUT: haha.. yela. aku update LIVE dari PLUS :D hus2~ semutSENGAL..

MISS.AIN: SELAMAT AWAK!

amna said...

MISS.FARRA: kadang tu bukan sbb accdnt atau apa cuma lori tersadai tepi jalan pun jem berKM-KM :(

MISS.JULIET: oh, menghala ke selatan pun x kurang jem? hmm, ingt ke KL ke jem..

aleen aiden said...

wuuu stuck dalam jam adelah perkara yg xbest.

Papa Mifz said...

alhamdulillah papa mifz setakat nih tak ponah tempuh jalan yg jem bilo balik rayo...:)

schaze zainn said...

schaze tak suka gerak malam sbb mata rabun..hihi xP

suke gerak petang2 mcm dlm kul 4 @ 5, nnt sampai kg elok2 kul 6 @ 7

tp baru2 ni balik kg petang pun jln sesak giler..=="

amna said...

MISS.ALEEN: best kalau time tu kita kita tak mengejar masa.. kih3

MR.PAMIFZ: wah, mesti ikut LEKAS ni kan.. pernah potong senawang ke cheras ikut sana ^^

MISS.SCHAZE: petang sah2 jem.. so, kena balik b4 subuh.. time tu orang duk tiduq kumpul tnaga la kita kuasai jalan :P

dhiera said...

naseb tak mengalami jammed. he

amna said...

MISS.DHIERA: alhamdulillah.. lalu mana tu?

cik sakdi said...

sampai kul bpe?? cter sikit. sabar yeeee

amna said...

CIK.SAKDI: sampai area linggi tu dlm pukul 10.30pm. last2 sampai KL kul 12lbih kot T.T
*tu pun sbb potong ikut LEKAS~

qlah said...

salam aidiladha kak ..

jeBateja said...

jalan nak kena lebau lagik ni...keto banyak...jalan kocik....ahakz

Ihsan Arifin said...

alah terlewat 2 hari je pun. bukan seminggu :)

Aisyah Aina said...

tak suka jalan sesak2 ni...malas nak tunggu :D

amna said...

MISS.QLAH: salam iduladha. dah lama langsung ni.. huhu2~

MR.JEBATEJA: aah aah aah. lebaw lagi~~

CIKGU.IHSAN: huhu.. syukur lah. happy holiday :)

MISS.AISYAH: hurm, kadang tu kena la juga. klo dak x sampai jwbnya~

say to easy=) said...

ade kah sy ketinggalan?lama x jenguk blog amna.hahaha..btw setiap kesalahan dont be sad..just senyum.haha.

amna said...

MISS.EASY: insyaAllah kesilapan mengajar erti pada manusia... :)

Ihsan Arifin said...

cuti ni nak kena bina badan sikit. kasi badan ketul ketul baru students cuak sikit haaha

sya hassan said...

salam akak.. dah lame xjnguk sni.. hehe

yup2.. btul2.. kite kena trime semua akbt p'buatan kita.. sbb sstgh org akn slhkn org laen.. so better belajar trime semua tue dgn hati terbuka.. hehe apepon.. akak exam skunk neh kan?? gud luck k.. :)

cha zainol said...

aku taley tahan. tapi kadang ada kebaikan. ajar aku sabar :)

Juliet_iRa~" said...

raya haji aritu ek?

ramai org blk kan...

apik pehe said...

time raya haji lagi jem sebabnya semua nk buat kenduri..heheh

amna said...

CIKGU.IHSAN: prepare utk last SBE ke cikgu :) huhuhu goodluck badan ketaq2

MISS.SYA: salam dik :)
setuju sgt. alhamdulillah dh habis exam, cuma nak curi masa update tu payah sikit.. hihi

MISS.CHA: setuju. kepayahan akan lahir kesabaran bagi yang bersabaq

MISS.JULIET: sangaaaat. x sangka

MR.APIK: oh ye jugak. kalau mike x buat kenduri pun, keluarga mereka :)