sejarah

Julung kali ni..

.
.
assalammualaikum




Alhamdulillah, hari ni selesai test Seni Dalam Pendidikan. So, hari ni habis-habis je paper terus gerak ke Serdang! Bukan nak pergi cari makan, jumpa kawan ke apa.. tapi pergi hanya sekadar nak TENGOK sekolah :)


SK Serdang, Kompleks Pertanian, UPM


Hata, dengan penuh takzimnya, saya dan 5 lagi guru pelatih IPGKPT akan ber-praktikum selama 4 minggu di sana. Then, disebabkan ini praktikum pertama untuk kami, jadi dengan semangat berkobar, hari ni lagi saya dah pergi ke sana menjengguk sekitar sekolah. Teringin nak lihat persekitaran, suasana, jarak & masa semua sebagai persediaan awal before tarikh sebenar.  (praktikum start Mac 2012)

   
 ( sekitar sekolah pada 00:13:05 ) 


Nampak gayanya, semester depan kena banyak berjimat. Belanja untuk perjalanan sahaja, untuk tol sebulan dah dekat RM50. Itu belum masuk minyak, makan, maintenance, ABM dan lain-lain lagi. That's why la, selalu dengar senior 'kering poket' sebelum masanya.. rupanya banyak pakai duit. Tapi takpe, ni kira pengorbanan la kan. good work kakak-kakak dan abang-abang! now, giliran kami untuk teruskan pengorbanan tu. InsyaAllah


p/s : harap dapat survive masa praktikum nanti. buat kawan lain, nabila, fifi, adib, aziz dan shahir GOOD LUCK! ni la medan sebenar kita nak uji segala skill dan keberanian yang ada :)
  

32 comments:

adwafarahin said...

gud luck sayang! adwa da merasai saat 1st time praktikal
it went well..i hope bnd yg baik2 jugak utk kamu ^^

amna said...

MISS.ADWA: thanks adwa! i hope so ^^ 6kali observe ^^

dill said...

semoga berjaya, amna!

dill.

Rtp Farra Arisha said...

u will be a teacher soon? best of luck from me. hopefully, u'll be faced the great things only :)
take care ok!!

eLL said...

good luck amna...

*terus nak patah balik dan merasa semua itu sekali lagi*

merahitujambu said...

buat tabung..hari2 masuk tabung

amna said...

MISS.DILL: terima kasih dill. take care..

MISS.FARRA: InsyaAllah. i hope for the best of the best. same goes to you dear ^^

MISS.ELL: just go through :) thanks again

MISS.MERAH: yeah! nak buka business doodle x pandai cm awak.. so, kena ikat-ikat perut ;P

abu muaz said...

bagus ni... bersemangat utk mencurah bakti

amna said...

MR.MUAZ: insyaAllah.. semangat2~

Abg Stalker said...

itu cuma duit kos sara hdp je.x masuk lg duit nk blnjr bdk2 tu cklt ;)taktik mengajar.

P/S:semangat betul survey,awl gle. :)

aiEz said...

gd luck amna,semangat berkobar sebagai seorang pendidik...kini giliran amna pula mendidik anak bangsa...semoga diberkati hendaknya amna...insyaAllah..:)

ABU said...

pasti dpat survive..yakin boleh..good luck praktikum :D

Asyila Zainuddin said...

wahhh.. bakal2 cikgu ni... :D

amna said...

MR.ABG.STALKER: kawan kata nak tgk sekolah. agak2 cm jauh ke apa leh tukar lagi b4 jumaat ni.. ^^

MR.ABU: tq tq. next year..

MISS.ASYILA: amin.... 2014 ^^

syahidahfouat said...

all the best ! :)

amna said...

MISS.SYAHIDAH: thanks. same goes to u :)

Fara E's said...

GL akak !

Papa Mifz said...

adik ipar papa mifz pun bakal cikgu gak...

amna said...

DIK.FARA: TY adik !

MR.PAMIFZ: oh, IPGKPT ke? manat tau kenal.. ^^

chemay said...

have a nice praktikal dear..
chemay pon tengah praktikal tau skrg niee.
:)

amna said...

MISS.CHEMAY: wah, goodluck dear! have a nice time!

Addin said...

all the best amna :)

semangat itu penting ! yeahhh

amna said...

MR.ADDIN: tq. smngt2!

ad said...

GoodLuck senior!! ^^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good Luck ye..
All the Best.. ^_^

qlah said...

semoga dipermudahkan urusan ye kak .. Amin :)

amna said...

MR.AD: wc junior fren :)

SIS.LILY: tq kak lily

MISS.QLAH: amin... tyou

iMBobo said...

dtg serdang tak bgtahu, klau x boleh jumpa minum2 hehe

ZaroL said...

sekolah lama aku !! SKS !
rindu sekolah ni..pagi2 pegi sarapan kt warung dekat dengan selekoh tu. Sedap !

amna said...

MR.BOBO: datang lalu je :) insyaAllah ada rezeki leh jumpa ^^

MR.ZAROL: woa! tgk skolh tu mcm ramai india. betul ke?

NzA said...

slamat brpraktikum.....timbalah sebyk2 pngalaman utk masa dpn...

amna said...

CIKGU.NZA: insyaAllah, harapan satu je, agar praktikum pertama menjadi pemangkin kepada kecintaan lebih mendalam terhdp bidang keguruan :)