sejarah

Jawab Soalan (tagg)

.
.

 assalamualaikum




Mula sekali nak habaq terima kasih noo to Cik sha-myheart sebab sudi tag amna.
*lama dah tak kena tag



Berbalik kepada soalan yang diberikan :



1. Nama penuh dan suka orang panggil apa?
Nurul Nazihah Sanusi (cahaya yang terhindar drpd. segala zina dan kejahatan)
Kek sini panggil je AMNA walaupun realitinya ore duk sebuk JIA


 2. Umur?
Lahir tahun 1990. Kurang lebih 21 sudah..


3. Apa pekerjaan sekarang?
Masih belajar di IPGM Kampus Pendidikan Teknik, Cheras
(kalau nak cari senang je, sebelah Hospital UKM dan berhadapan SMT KL)
*InsyaAllah, posting sebagai guru awal 2014


4. Apakah nama dan tempat belajar/kerja korang?
- erkkk, awal sangat ka aku hbaq -


5. Siapakah orang yang paling korang sayang?
family & friends


 6. Sejak bila berblogging?
Buat blog tahun 2008 dan dianak tirikan sehingga tahun 2010. Baru lo ni aktif



7. Adakah serius berblog?
Hmmm, payah nak cakap sebab maybe ada yang tak percaya.
I'm Serious !! fine.



8. Kenapa berblog?
Nak dapat banyak INFO! Suungguh, blog antara medan ilmu yang paling
senang masuk dan lekat maklumat dalam minda si amna ni *muka naif..


9. Bila nak berhenti berblog?
- pass -


10.  Korang ada martial art? Apa pandangan korang terhadap
martial art (seni mempertahankan diri)?
Taekwondo ITF
Sangat berguna !! Nak cerita pengalaman si amna dengan pencuri yang masuk rumah
dia macam over lak.. Btw, martial art xde la penting, tapi sangat berguna.. so, fikirkan
*ni soalan interviewer time temuduga IPGM :')


11.  Siapa yang banyak membantu anda/ kawan baik dalam
blogging dan sertakan ucapan penghargaan untuk mereka.
Semua blogger dan kawan baik saya !
So, tahniah dan terima kasih pada kamu orang semua :)




    ~ maaf andai capub terlebih pada entri kali ni. erk ~

37 comments:

aiEz said...

err ada martial art,bagus2..untuk pertahankan diri kan...aie ada bljar dlu,tp tarik diri..=='

syaida farhana khaled said...

weyh
nk blajo jugak wat pix cmtu
nak2
hahah

merahitujambu said...

suka kena tag ke??=p

Rtp Farra Arisha said...

hi kakak. you're older than me laah yah? hehehe.

Izyan Masri said...

MAKIN RAMAI SEMANGAT JAWAB TAG NI.NI YANG NAK JOIN JUGAK NI XD

khairul akmal bin azman said...

ehhehe..

mari ramai join2 contest yg best.

pesanan bukan lawak dri poyoness

amna said...

MR.AIEZ: jom belajar dgn saya. kalau version ITF insyaAllah boleh :)

SIS.SYAIDA: photoscape lol~

MISS.MERAH: huhuhu, bese je. cuma dh lama x kena tag rasa teruja lak bila ada org tagg

DIK.FARA: hehe. okay, pasni kena panggil adik la :) huhii

MISS.IZYAN: join2. terbuka kepada sesiapa sahaja yang ingin menjawab :)

amna said...

MR.KHAIRUL: contest ni x brapa minat sbb x kreatif cm kome semua :(

amna said...

*tapi kalau contest tu mudah dan boleh 'g' insyaAllah~

Azyan said...

haa saya baru tau nama akak.sebelum ni dok panggil kak amna.hehe

Adylia Qarissa said...

aik..bakal guru rupanya.. :)

amna said...

DIK.AZYAN: panggil amna je di sini x mengapa coz still ada makna :)

MISS.ADYLIA: insyaAllah.. amin semoga dapat tamatkan ijzh dgn baik dan lancar amin..

Wanie said...

ehhh macam tau IPGM tu katne..dulu praktikal kat hukm :)

sha my heart said...

TQ dear, sudi jawab =)

Good luck ya cikgi.. hihi~

tahu, ada martial art dan kisah perompak tu. kan dulu header blog ni.. =)

cha zainol said...

rajen amna :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah.. memang serius dalam berblog ek.. goods.. gud luck ye sis :)

amna said...

MISS.WANIE: aah, sebelah HUKM betul ni.. ntah2 pernah terserempak kt kfc stadium tu.. hihi

MISS.SHA: oh, aah tu la rasa mcm pernah cerita.. dh lama tu cik sha.

MISS.CHA: rajin?

MR.TAUFIQ: serius tau. haha.insyaAllah

ILA HonEyBuNNy said...

ohh bapa hari ila xberblog...ramai sungguh blogger dk main tag2..heheh

teyn teyn said...

comelnye animasi gambar ..

hahahaha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

samalah..akak pun teakwando juga.. ;)

NzA said...

dulu rajin jwb tag ttp skrg dh xde mood......

amna said...

MISS.ILA: ngehehe.. sekali sekala layan tagg ni okay jugop. tpi kalu selalu parah juge ^^''

MISS.TEYN: hehe.toceh

MISS.LILY: chairoo. chon hei. kak sampai belt apa?

CIKGU.NZA: kadang2 leh juga layan cikgu..

asnizaziz said...

cikgu,kte pon ade martial jugak, tapi cuma silat je :)

amna said...

MISS.ASNIAZIZ: okay, lepas ni boleh ajar saya :)

Abg Stalker said...

JIA.... :) sdp nm,nazihah.AMNA pun ok jgk,nm glemer :D

nabByla said...

tagtag! ehehe... :)

amna said...

ABG.STALKER: glemer la sgt abg stalker. saja xmo kawan2 kelas stalker ni :P

amna said...

MISS.NABYLA: tagg u lak ah. haha

ain dzaya said...

ain pun di tag..hewhew

amna said...

MISS.AIN: dah buat lum? hu3~

ILA HonEyBuNNy said...

kkreekke..lau jawap selalu tag neh...mau xhupdate entry lain kan...heheh

syaida farhana khaled said...

oooo
lptp-ku x blh open photoscape tuu
huuu

amna said...

MISS.ILA: aaah. kadang tu cm malu gak coz kbnykn tag ni mengnai personal :P

CIKGU.SYAIDA: la, nnti buat kt laptop aku jer :)

ABU said...

ooo 21..ok.:D

amna said...

MR.ABU: hmm, 21 already

YOUsoF said...

Nama dan makna yang CANTIK! ;)


Taekwondo! Dari dulu minat, tapi tak pernah ada peluang nak join..

amna said...

MR.YOUSOF : syukur, semoga menjadi sebaik makna trsebut. amin..

saya leh ajar. free of charge ^^