sejarah

riadah senja




assalamualaikum


Lap kereta di tengah-tengah kesibukan kota itu satu
perkara janggal ke ? hahaha.. memang pun kan..
tu la yang aku buat bertiga dengan car-mates petang tadi
ngam2 balik dari TS dapat parkir bawah pokok nyaman..

 
Asean TS !!

punya berkobar-kobar parking sampai datang semangat
nak mengelap kereta time tu juga.. nasib ada spare kain lap
& sebotol air dalam but kereta.. kebetulan betul...


  
sedap ooo lap kete sambil hirup bayu petang & dikelilingi
kereta bersusun atas jalan raya kemudian berlatarkan
suara manusia beriadah di Tasik Bandar.. memang perfect!
( parking tepi jalan area Tasik Bandar Permaisuri )

sambil lap sambil asyik borak-borak kosong & cover malu orang
lalu lalang duk hon & pandang beriye-iye (muka pelik pelik)
 "Buat Benda Pelik ??? Wey, Baru Cool !!"

Perkara yang aku nak kongsi kt sini adalah :
 "Semangat Pelik Datang Sekali Sekala, So Sekali Dia
Datang Jangan Sesekali Endahkan Tau.. Karang Rugi Pulak.."




p/s : selesai je touchUp belakang kereta, En.Bebird telah
merembes 'harta alam' betul-betul sebelah tangan
sampai terpercik tempias kt tangan den..
feh!! btw rasa BEST kot, atl east ada juga
pengalaman aku mengelap harta alam yang masih panas.. brrr



34 comments:

Aisyah Aina said...

hahaha...kurang ajar betul bebird tu :D

aiEz said...

erk,hehe...saat ketika baru nak melepaskan lelah..encik bebird bg keje lagi..hehe..

muhamad hanif said...

HAHAHAHAHA,


persona ?


cool !!

amna said...

MISS AISYAH : nama pun bebird, nak buat cmne.. pengajaran "jangan nak suka-suka sangat" huhu

MR. AIEZ : dah siap kemas2 barang nak masuk rumah pun, tengok2 ada yang mencirit senyap2 dari dahan pokok :D nak tergelak pun ade.. haha

MR. M.HANIF : kurang tepat tu.. jeng3x

shahjiehan said...

bo0leh simpan buat baja.. hehehe...

shahjiehan said...

boleh g TS lagi eh...

amna said...

MR. JIEHAN : mak kirim beli antivirus d lowyt. alang2 sampai sana terus ke TS cari angry bird dak adik :'P

NzA said...

alahai burung tu xde tmpt lain ke nk melepas.......

Niena Pengembara Ilahi said...

selamat pagi ~.~

muhamad hanif said...

kurang tepat ?


gen 2 kankankan ?



AHAHAHHAHAAH

amna said...

MISS NIENA : selamat2. assalam :)

CIKGU NZA : itu la dia. pengalaman membersih najis burung. kalau idok x de la nak nak dapt peluang tu ^^''

MR. M.HANIF : hahaha.. lucu la :D

Nurnajwa said...

Hahahahaha, bertuah punya burung XD

amna said...

MISS NAJWA : kalau burung okay lagi. boleh diterima coz burung tak da akal ^.^ hehehe.. salam jumaat

mykhalis said...

perghh..secara live tue..bukan senang..

schaze zainn said...

wahhh.. jahatnya bebird tu.. xP

nelly said...

haha .lawak2 !

sha my heart said...

wah, rajinnya dia..

bird tu sengaja nak suruh rajin lagi. hahaha~

Addin said...

haha sabo je la burung tu ;p

Fyqa said...

kihkih...


kesiann. huk

ciknabil-a said...

hik3! kciannya... sabar ea. ^^

amna said...

MR. KHALIS : tu la, terasa hangatnya di situ. hehe

MISS SCHAZE : mau taknya.. nasib time u mode cool :D

MISS NELLY : ^^''

MISS SHA : aah, najis tu cair je.. siap ada serat2 u. sbb masih panas tinggal siram je :D

MISS ADDIN : keh3.. nasib burung je

MISS FYQA : ape la nasib.. :D

MISS CIKNABIL : haha.. sabaq ja la

dill said...

pengalaman hangat. ahaks

dill.

ABU said...

hahahahaha mmg llawak..apasal tak baling je burung tu dgn batu hahahahaha

Papa Mifz said...

burung tuh suka2 je melepas eh....dah x tahan sgt lah tuh...haha

░♥si lampu neon♥░ said...

heheh bird tu saja nak uji kesabaran u laa

amna said...

MISS DILL : huehuheu.. lucu lucu :)

MR. ABU : takbek lagu tu. bia jak. ada hikmahnya tu.. :')

amna said...

MR. PAMIFZ : hehehe.. agaknya la tu. masa dah time kata orang :D

SI LAMPU NEON : betul gak tu.. Allah saja nak tgk kesabaran hati insan yg tgh berkobar2 mengelapo keta tu :]

TERIMA KASIH. BW THEN TAU.. sabar..

bunga said...

hahahha..bunga pernah gak kena tu/..ehehe..

tomato said...

hahahaah ! bibird tu mmg nak kena ajo ni .. ;p

amna said...

MISS BUNGA : itu hikmah namanya. bukan semua org dpt rasa pengalaman mcm ni :D

TOMATO : haha.. takpe la. burung je pun ^^''

aleen aiden said...

hahah.xley blah..klo alin sorang segan juga sbenarnye.huuuu

amna said...

MISS ALEEN : nsib sye buat ber3. malu tu kurg la skit...

Liza Razak said...

ini betul benda yang jarang org buat..best gak kalau sekali sekale buat :)

c-ma said...

ha3...kesiannyeer...sesuke jer mr.bird 2...