sejarah

School Base Experience

assalamualaikum

beberapa hari yang lepas, kami sekelas duk membusykan diri untuk mencari team member
untuk program School Base Experience (Pengalaman Berasaskan Sekolah) yang julung-julung
kali akan kami, guru pelatih hadapi setiap kali naik semeter baru dlm kursus PISMP nih..
masing-masing duk bincang n plan sesama sendiri untuk decide sekolah mana yang akan dilawati
selama seminggu je pon.. haha.. ape pun, ak buat keputusan untuk buat kt Johor jer..
area rumah * bawa bersama 3 orang rakan sekelas. Emyliza, Syahadah & Atikah :)

Buat pengetahuan anda semua, SBE ni di adakan bagi memperkenalkan kami, guru pelatih
dengan alam persekolahan yang sebenar. Almaklum lah, sebagai persiapan apabila menghadapi
pengajaran sebenar time Praktikum nanti. Atlst, dpat juga rsa mcm mna rasa bila berhadapan
dengan murid-murid & rasai sendiri situasi ke sekolah sebagai pendidik.

Ini antara foto untuk mengimbau kembali kenangan berSBE di SK Seri Bintang Utara, KL
* sekolah ke-2 ak jalani SBE

melawat ke tapak sekolah sehari sebelum hari SBE
lawatan dibuat dengan harapan dapat hadir tepat waktu & tidak kelewatan
 * terima kasih kepada bapak pengawal sebab sudi membawa kami lawat sekitar kawasan SKSBU
 
Hari pertama di SKSBU, diadakan majlis sambutan hari kemerdekaan
* sambutan kt sana, ala 5 star you. siap jemput parachutte bagai.. 'smart school' katanya

paling best bila dapat tengok riaksi kanak-kanak nih. sumpah hot ! menjerit-jerit budak..
* ada yang siap berdiri sambil bertepuk tangan apabila party snow ni di tembak.. sweet !

 hari pertama nampak free kan. awal pagi eskot budak-budak masuk kelas
nyioook tak hingat, bila budak-budak call us 'cikgu' hahaha..

ingat dalam pergi SBE ni leh duk diam-diam je ke... kiteorang pun ada tugas tau
lecturer kasi task berlambak-lambak. tpi semuanya dapat di selesaikan on time. thanks partner !
* dalam gambar ni, adalah ak bersama responden utk task, adik Karimullah Syah 

selain siapkan kesemua task yang diberikan, kami juga diminta
untuk reliefkan kelas. dapat kelas pertengahan. adooii, pening jugak kepala
first time ak hendle kelas cmni punya ramai budak.. fuhh... kodiaak
btw, ak gembira bila dapat bersama budak-budak nih. dalam pada nakal-nakal tu
ada jugak laa kelakar n kecindannya.. 3 D, cikgu'll always keep the memories in mind

hari terakhir kt SKSBU, ada majlis penutupan persekolahan sesi pertengahan tahun
mase tu, ada lagi 21 hari lagi nak UPSR. bpe kali ak wish gudluck pun tak tau laaa..
plus said 'happy holidayyy dearest'. 1k pluss plusss student kt sini, semua kasi jabat !

p/s : tak sabar nak pergi berSBE di Johor pulak ! kawan-kawan, hope u guys enjoy !


5 comments:

Anonymous said...

SELAMAT MAJU JAYEE CEKHGU AMNA (aliah)

ferra said...

chayokk3. i pon akan kena hadapi menda yg sama sooner or later :)

amna naziha said...

aliah : thanxz miss

ferra : 1 pismp kn ? da pilih sekolah ?? gudluck dear

ferra said...

lom ag. i baru sem 1 dar -- 1st year degree

amna said...

ferra : mknanya this sem akn berSBE kn? goodluck!!!