sejarah

MAHA 2010


26 Nov hingga 5 Disember 2010
MAEPS, Serdang

Jumaat lepas sempat juga sampai ke MAEPS.
Berjalan-jalan dengan famili seawal pukul 11.30 pagi sampai lah
zohor, asar, kira-kira dalam kul 6.15ptg baru betul-betul keluar dari situ
Puas menapak, exercise kaki oouh. siapa yang pakai heals, capal.. sure perit.
haha.. and so, next2 MAHA get ready :D

 

Peta bleh didapati di kaunter-kaunter service yer.
Tapak exhibit sume ada situ..
 Tengok aje lah peta ni. Masak! (tpi ada tram.. dun wori)
 Seterusnya ni adalah antara foto yang sempat ak rakamkan masa kt sne

2 gambar yang atas ni suasana dalam dewan D.
Kat sana ada 2 site indoor & outdoor
Semua pun best.. macam-macam boleh dapat.
Yang terbaek dapat test mcm2 produk FREE !
Gambar atas : pengunjung berbaris tengah panas utk tunggu tram/ bas
Jangan risau, kemudahan tram sangat banyak
& tak perlu tunggu lama sangat pun
Masa kt sana, saya berkesempatan naik rapid !
Dapat la lepas gian nk naik rapid.
Dah dekat sebulan lebih tak naik...

Time ak pgi MAEPS ni hari Jumaat.
Orang boleh tahan ramai.
Tu hari bekerja. Bayangkan kalo hari minggu.
dua kali ganda agak eh..
So, kalo nk pgi sana, kne tgk hari gak kan.

Gerai jualan sangat banyak
Garenti anda tak akan kelaparan babe dude
Selain pamerkan produk dan ternakan, ada juga
jual hasil-hasil ladang spt buah-buahan.
Dia punya bentuk dan saiz tak yah la cakap.
mmg super duperr gigantic.
Mmg tak dapat la klo nk cari kt pasar tani pekan ak nih. gugugu..
Yang ni pulak kat bahagian pameran binatang ternakan. 
Lembu yang kt gambar bawah ni baka dari German. Sangat besar!!
tgk aje lah, nk berdiri pun tak larat. Tu yang die lepak aje.
Ade banyak lagi haiwan yang dipamerkan.
Macam kambing jamnapari, pelbagai keluarga kuda, kucing, hamster dll
Ibaratnya "zoo mini" lah..

Selain tu ada pertunjukan Radeo.
Tapi malangnya satu hari hanya satu kali pertunjukkan.
Peserta pertunjukan ni telah diterbangkan khas dari Australia :)



Ni lah permandangan 1 site daripada banyak-banyak tu. Great !
Taken around 6.15 pm

2 comments:

Gentleman Frog said...

salam,

letak r description kt pic, lembu tu ape istimewanye?

life is short

pemadam said...

thanks man. saya akan perbaiki :)