sejarah

gewajo


assalamualaikum

taekwondo again. fuh, entri berkait la pulok dgn last post kan..
tu la, punya semangat ak bile nak story pasal martial art ni.
yehaaa.. sukanye !  so, lets start the story..
seawal 6.30pg ak dh bangun dari tidur. (cuti sekolah beb..)
ni semata-mata teruja nak attend perhimpunan gewajo (gerak wajadiri johor)
kt dataran mas, muar. bestnyeee... pas siap bkfst,
bersiap diri sama mental ak pun start enjen kete n zroom!
kutip aida sat kt uma dia before trus ke tanjung.
Paling syok habis takhenngat... dapat jumpa sir. hehehe (tgk entri sblm nih)
 belum ap-ap, sir dh tanya ak 'dah rindu ker??'
bahahhaha.. thanks sir coz understanding
kekekeke, geng-geng pun sama larh. luvaaa.. korg sudaa tembam :)
buat pengetahuan korang, gewaja ni akan diajurkan setiap tahun
di negeri johor sahaja. coz kteorg ad satu 'gerakan' seni
hasil kombinasi pelbagai seni pertahanan diri yg wujud.. mixaa
so, ni antara foto yg sempat dirakamkan.. muchaaa !
beterabur jdinye bile kamik yg pro nih buat gerakan
bukan main keras bile tgk kekuda sam jemari nih..
 ( gerakn lbih kpd seni silat )
utk demo setiap pertubuhan, kamik ITF
buat pattern, one step sparring & breaking !
cooL larh.. last minutes idea too
blacker show time
terpaksa but pattern junior color belt cuz kbanyakan
kami on ni pun sbb tgh sem break.. sudaa lupa pattern maa
 
  pelbagai silat & ak sememangnya tak dapat nak cam jenisny
yang ni big family !
thnks semua terutma sama coach, sir yus n sir omaa :)
jap post sam sir yus
( sir tergesa-gesa mau pulang, ad kenduri kahween mau p tu )
 lastly, thanks aida for make my day !
jnji dh dikotakan.. selamat menempuh semster baru ye darling ~

6 comments:

kaki KARUT said...

ble nk ajar ni..
haha

Gentleman Frog said...

salam,

fuh bru igt nk ngorat sekali haip high kick..

pemadam said...

k.karut : huhuhu, bole2. jom la..

cikgu : persediaan utk sbrg kmgkinn d masa hdpn tu.. :)

najmi^^ said...

wuuu~ chariok! taek kwn!
kih3

pemadam said...

thanks najmi.. taek kwn jugop~

nazly mahyunni said...

As-salam sis,
Ade tak contact coach or kelas taekwondo itf kat area jb or skudai.
akak dah lama carik kelas itf ni kat jb. Sebab before ni dok selangor. really glad if you could help.