sejarah

apabila pulang...


jumaat lepas aku balik muar. balik pun sebab kononnya nak study kerna x mampu nk study d ostel. envrnmnt x tenang. hahaha.. sampai rumah ari jumaat dlm pkul 4.30 (abah jemput kt sg. mati) balik2, terus mandi & tengok tv. cett, mau study konon.

hari jumaat tu berlalu cmtu jer.. sempat tgk tajuk buku jer. then layan TV smpai malam & tdow. pagi bangun awal & study bahasa melayu sikit. hari sabtu tu mama ckp malas nk masak, so abah p beli mkanan kt luar sje utk bkfast. tghari kami makan roti jep coz mals nk masak tadi. :P


Lepas zohor, kami duk lepak & tgk tv sama2. (ak, abah, ma & ika) Sedang asyik tgk tv tu, my tbe2 ckap bosan la.. jom kua ma. huh! immediately my abah ckp "ha, kan tak masak hari ni.." aku blur.. layan je la. finally abah decide ajak keluar & my adek ckp nk tgk papadom. so, my abah pun ckp OK. Then, terus je kami bersiap & keluar ke Melaka. hahahaha.. cmtu je... padahal ada insan tu nk exam. bukan main lagi. dah la banyak lg x baca, still nk ikot gak. haha.. ceh~

dlm kul 4ptg kami gerak dari muar ke melaka. mkn masa dekat sejam jugak. hujan renyai2.. sampai je, kami ke MP. Sampai sana p GSC, then di dpati sedang di tutup for renovation. then p dataran pahlawan. smpai sne. p crik tiket & dapat tau yg tiket dah full. huh! hampeh~

mama ckp xda rezeki. nk tgk cite lain.. cm x sesuai.. so, kami pun keluar ke car park semula & p makan & teman mama p beli barang dapur kt mydin mitc.
Ahad & isnin baru la aku bertungkus lumus belajar.. hehehe.. alhamdulillah.. sempat la juga habis satu buku bm tu.. :D yes!


2 comments:

shafri said...

hye.. thanks ekk.. hehe.. knapa letak nama pemadam??.. hehe..

pemadam said...

welcome2, sbb pemadam tu antara benda yg dah banyak berjasa pd dri ku. haha.
shafri? pe mknanya?~ huhu