sejarah

Dia Maha Tahu...

.
 .
Assalamualaikum

 


Ya Allah...
seandainya telah tersurat dia bukan milikku
luputkanlah dia dari ingatanku
sirnakan jauh perasaanku terhadapnya
ragutlah kembali impianku yang mengunung tinggi
kerana aku mengerti akan caturan-Mu ya Rabb
sekuat sehebat kekuatan yang Engkau kurniakan ini
sangat cukup untuk aku menghadapi takdir-Mu
aku redha atas segalanya..


Ya Allah,
aku percaya setiap yang hilang pasti berpengganti
telah Engkau ciptakan setiap perkara dengan penyebabnya
satu yang aku pinta, tumbuhkan kembali yang telah musnah
dan bangunkan semula yang kian rapuh :')
sesungguhnya aku mengharapkan belas kasih-Mu..



p/s : lihat dan pandang ke hadapan. Titi sebaiknya jalan yang bakal diharungi
Semoga Allah permudahkan urusan kita seterusnya. aminn...

39 comments:

whitecappuccino said...

semoga yang terbaik untuk mu..

aiEz said...

doa yang sama pernah aie mohon,sewaktu hati dihurung rasa bingung...:')

dill said...

kuatkan semangat! Allah sentiasa bersama kita

dill.

amna said...

Terima kasih MR.WHITE, MR.AIEZ & CIK.DILL :')
alhamdulillah lebih kuat hari ini..

ILA HonEyBuNNy said...

Allah tahu yang terbaik untuk kita semua...

DIA tak kan ambl apa y kita sayang tapi dia nak gantikan yg lebih baik lagi untuk kita...;)

hassy chan said...

insyaAllah ko akn dpt y lebih baik..
^^

shedameor said...

setiap yang berlaku ada hikmah di sebaliknya. redha :)

kesengalanyamat said...

syg!!! jgn patah semangat!!! setiap yg pergi pasti akn diganti dgn sesuatu yg LEBIH2 BAIK dari yg dulu walupn kita kata dulu da cukup baik... hari nie kita bersedih kerana kehilangan, akan dtg kita pasti tersenyum kebahagian kerana kehilgan itu.... kehilangn hari ini bukan bermaksud kehilangan selama2 nya, just wait n pry for happiness, ALLAH is there 4u dear...... sy nurulafiqah yr old enemy alwys pry 4 ur happiness dear!! muah3

with LOVE cikiqa cikita ^^

cha zainol said...

redah dan redha, n u'll b oke :)

amna said...

MISS.ILA: semoga yang berlaku ni betul2 menjadikan diri ini lebih matang :']

MISS.HASSY: amin, insyaAllah..

MISS.SHEDA: redha akan suratan dan cuba hilangkan semua perasaan yang x sptutnya :)

amna said...

CIKIQA CIKITA: hi awak my enemy!! nak smile utk awk.. muaaah!
amin cikiqa, i hope apa yg dh berlaku ni mengajar erti hidup buat aku. syukur skrg dh mula boleh terima :')

amna said...

MISS.CHA: amin, insyaAllah. tq awk :)

apik pehe said...

lupakan kisah lama..teruskan kehidupan..

amna said...

MR.APIK: setuju.. insyaAllah.. tq

eLL said...

jangan patah semangat. teruskan perjuangan

kesengalanyamat said...

alhamdulillah big33333 hugs 4 u!

teha said...

ingt laa Allah sentiasa bersama hamba-hambaNya yg mendekatkan diri kepadaNya :)

teha said...

ingt laa Allah sentiasa bersama hamba-hambaNya yg mendekatkan diri kepadaNya :)

Gentleman Frog said...

Salam,

Mmg susah nak lupakan seseorang..

http://toadjitsu.blogspot.com/2011/12/stone-soup.html

Juliet_iRa~" said...

be strong...:)

kesakitan tu akan hilang ditelan masa..ehehe..:)

ada hikmahnya semua yang berlaku...

Papa Mifz said...

Allah mendengar setiap rintihan umat nye...insyallah semuo nye dipermudahkan..amin..

amna said...

MISS.ELL: terima kasih cik ell :)

CIKIQA CIKITA: giganticccoss i give back :D

MISS.TEHA: ye, pasti yang itu tidak dilupa.. syukur atas nikmat ketentuanNya

MR.GENTLE: mula2 mmg susah tpi bila selesai muhasabah kita redha :')

CIKGU.IRA: setuju dgn cikgu ira.. moga2 kedua-dua belah pihak beroleh pengajaran daripadanya

MR.PAMIFZ: :') truelyyyy

teyn teyn said...

sy doakan yg terbaek utk awak ;)

qlah said...

dekatkan diri kepadaNYA .

qlah doakan yang terbaik buat akak ;D


hugs ,

qlah .

aleen aiden said...

aaaa sedey! :(

amna said...

MISS.TEYN-TEYN: tq awak.. awak juge ^^

MISS.QLAH: insyaAllah, pastinya.. huggg muah

MISS.ALEEN: xmo xmo.. hu3~

say to easy=) said...

sy doakan yg tbaik untuk awk..:)

schaze zainn said...

semoga amna sentiasa tabah :)

sya hassan said...

aminnnn.. ade hikmahnya.. maybe ade yang lebih baek dari yang dulu.. cheers.. be happy always k kak.. :)

Abg Stalker said...

amna,semoga Allah memakbulkn doa2 kamu dan meniupkn semula semangat dlm diri.Amin..kuatkn smgt harungi hdp ni. :)

KizZ said...

Huu...xmo sedih-sedih ye...t kiz pun sama sedih..

Diyana said...

Kuatkan semangat

Ingat,kalau dia milik kita,dia akan jadi milik kita

Smilee

semutsengal said...

situ ada yang terbaik.----------------->

amna said...

MISS.SAY: tq awak cik sha :)

MISS.SCHAZE: insyaAllah.. amin.. tq :)

MISS.SYA: amin.. setuju dan terus percaya qadha :)

amna said...

ABAM.STALKER: amin.. insyaAllah begitu hendaknya :)

MR.KIZZ: alhamdulillah barang lama tidak lagi dikenang. terima suratan seadanya :)

MISS.DIYANA: kalau bukan begitu juga berlaku dan terus berlaku..

MR.SEMUT: where it's goes ? ??? huhu

Nia Ridzwan said...

salam akak amna.
kalau sedih, bacalah surah ad-dhuha. dan surah al-insyirah :)

May Allah bless.

Juliet_iRa~" said...

be strong!

amna said...

CIKGU NIA: assalam :)
thanks adik tcher. insyaAllah amalkan.. tq tq

amna said...

CIKGU IRA: assalam :)
thanks sis :)