sejarah

Frenzy Time!

Assalamualaikum


Jalan-jalan blog budak kesengalyaamat (cikiqa).
Tgk die buat entry pasal kawan-kawan sekolah. woa! seronok betul..
tapi die takde cite pasal ak sbb kata die, ak ni "musuh". kan cikiqa ?
grr... klo zima blnje pizza lg, ak bgtau jangan kasi kau makan. Bahaha..

Tapi tema ak lain sikit kali nih. just nak share time-time ak dpat
jumpa kawan-kawan lama selepas SPM tahun 2007 dolu.
Kalo ak kira dari tahun ini, SPM dh 3 tahun yang lepas.
Huhuhu, congrat all! graduated killer-E for eva !
Nak dijadikan cerita, ak ni jenis la banyak geng.
So, gathering pelbagai jenis & kali.
This year geng ni, next year geng tu. waaaa, ramai kot kawan.. (perasan)

*MAAF ZAHIR BATIN buat semua rakan-rakan. Mungkin selama ini ak ad terkasar, terlebih bicara dengan korang. Jia Sorry Yaaa. still fren kn ?? :)

Pertama sekali perjumpaan adalah setahun lepas SPM.
Time tu perjumpaan geng 6 (form 4 & 5) kiteorang jumpa kt MB.
Yang sempat datang cuma 3 orang termasuk aku.
Nway, thanks Fara & Adah..

 ~ Time ni ak rasa yg dieorg dh tembam. bahaha.. sorry to say, tpi comey je ~

Pastu second gathering ak kluar p Wetex dgn geng baik ak time form 2
merengkap budak-budak nakal darjah khas.
Wei, korang ni memang sempoi & sengal foreva larh.
Paling tak buleh lupe time buat taik lalat cokelat.
Pika, kau inspirasi AKO !

*NAKAL --> tiap minggu keluar masuk kelas yang berlainan sampai ustaz pun perasan dol..
tak semena-mena ak pun telibat (sengaja lari disitu..) hahaha..

Rancang punya rancang punya rancang, finally tarikh pun ditetapkan.
Seronok duaronok tak terhingga coz akhirnya dapat juga jumpak.
Mase tu hampir 2 tahun kot tak nampok muka masing-masing.
Daki, panau, jerawat sume dah hilang dah. tak kenal wei.. haha.
Bunch of thank utk dak Batu Pahat yg sanggup turun dari jauh.

*JAUH --> teringat time naik bas (dengan atie / yan?? tak ingat) g BP,
duk uma MAK kau hujung minggu.
Dapat gak merasa duduk serumah dengan mat saleh. Hahaha..
 Ready for riding !
 Selain jumpe sengalian, dapat juga berkenalan dgn zimah..
heehe, b4 ni tak rapat sgt but now oke~
yan ~ piqa ~ zaty
 
Then ade lagi perjumpaan. Kali ni sekali lagi dengan geng form 4 & 5. 
Sekali lagi sama, tak semua dapat hadirkan diri. Maybe ada masalah tertentu.
Harap-harap korang selamat yer. Rindu banget time tu dong...
Rencana berjalan, kiteorang gathering p main bowling
Pusing-pusing & have a lot of fun larh... lota muchaa Fara & Azah !
 Gathering terbesar adalah time raye hari tu. Kali ni ramai juga yang ada.
Konvoi raya classmate form 5 SMBG. Semangat betul lah dapat jumpa masing-masing.
Terubat rindu. Yehaaa~

to be continue...
 INSYAALLAH..

9 comments:

kesengalanyamat said...

jia!!! ahahhahahahahhah u kan musuh i... musuh ttp musuh tau... ahhahahahaha <3 thnx darling... nk update pasal ko kene ada teha sekali... nnt ak buat pasal 3 Nurul k... hehehehe

kesengalanyamat said...

btw.. gambo2 tue semua ak xad.... time ko bagi ak lalu ym kan... ak x sempat nak save da ilng T_T pas2 nak mintak ko balik da segan sbb time 2 ko on9 kat cc.....

pemadam said...

KOMEN 1 : weey... 3 Nurul yg comey. haha. yelaa. tpi musuh yg paling disayangi kn? wekkss, taik lalat cokelet~

KOMEN 2 : la gtu pulak. takpe la.. ade satu folder nih. klo kite jempu lg, ak kasi eh.

pssst --> oke.. nnti gua check kt blog lu eh musuh!

kesengalanyamat said...

ahhaha awk laa musuh sy yg paling sy syg tau..... auwww

pemadam said...

alhamdulillah..

nama pun musuh kan, kalao dh sayang tu bukan musuh dah ..

hehe, awk kawan saye . saye SAYANG awak, malaupun awak jauh daripada saya..

tunggu sy pulang ke MALAYSIE..
rindu maleysia

kesengalanyamat said...

ehhh awk kat mane skunk??? idun atau banggla??? ehhhe

pemadam said...

bile pula, sy tau la boyfren awk bljar sane.

eh bukn beljr, tpi tinggal.. :P
aye bljr kt egypt nih..

kaifa haluka ya ukhti?

kesengalanyamat said...

alhmdulillah ana bikhair... bahahha aiwaa,,, min aina ya ukhti??

pemadam said...

wee, tak sie sie cikgu akmam ajar kite eh.. leh wt debat b.arab nih..